Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een energieopslagsysteem dat je thuis installeert. De batterij is bedoeld om de energie die je zelf hebt opgewekt, te gebruiken op momenten dat de elektriciteitsprijzen hoog zijn, zoals in de avonduren. Dit kan je energierekening flink verlagen.

Door je eigen duurzame energie op te slaan en te gebruiken, draag je bij aan een groenere planeet.

Door je eigen duurzame energie op te slaan en op te laden, gebruik je de energie uit je batterij in plaats van stroom van het net te halen.

Bereken je voordeel

Een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen

Een thuisbatterij helpt je het meeste uit je zonnepanelen te halen door de overdag opgewekte en niet direct gebruikte energie op te slaan voor later gebruik.

Op een zonnige dag wekken je zonnepanelen veel energie op. Als je niet thuis bent, wordt de overtollige energie opgeslagen in je thuisbatterij. 's Avonds, als je de lichten aandoet, de tv aanzet en je elektrische auto oplaadt, gebruik je energie uit je batterij in plaats van het net. Slim, toch?

Kortom, een thuisbatterij helpt je om efficiënter met energie om te gaan, bespaart geld en helpt de planeet. Het is een investering in een duurzame toekomst en kan je meer controle geven over je eigen energieverbruik.

Zeker nu het nieuwe kabinet heeft besloten dat de saldering voor zonnepanelen wordt uitgefaseerd, is het belangrijk om je goed in te lezen over wat dit voor jou als consument betekent.

Doe de besparingsscan

Thuisbatterij zonder zonnepanelen.

Wat als de zon niet schijnt of als je geen zonnepanelen hebt?

Je kunt je thuisbatterij opladen wanneer de stroom van het energienet het goedkoopst is. Bij een vast of variabel contract kan dat het dal- of nachttarief zijn. Dit scheelt vaak niet zo veel.

Met een dynamisch energiecontract kan het echter aanzienlijk schelen. Bij zo’n contract is de stroomprijs die jij betaalt gekoppeld aan de inkoopprijs van stroom.

Je kunt dan per uur instellen wanneer je de thuisbatterij oplaadt (bij laag tarief). Je gebruikt je thuisaccu vervolgens wanneer de stroomprijs hoog is.

Technologie voor voolopers

Dit kost een thuisbatterij

De kosten van een thuisbatterij hangen af van het specifieke type en de grootte van de accu.

Om te bepalen welke batterij voor jou relevant is, is het belangrijk om je energieverbruik te kennen. Dit is vaak eenvoudig te achterhalen in de app van jouw energieleverancier.

Een gemiddeld huishouden in Nederland heeft een dagelijks verbruik tussen de 10 kWh en 20 kWh. De investering varieert daarom tussen de €4.000 en €8.000 voor een thuisbatterij.

Dit is inclusief de btw, die je terug kunt krijgen van de overheid. We helpen je uiteraard bij het terugvragen van de BTW.

Binnen 5 jaar terug verdiend.

De gemiddelde terugverdientijd van een thuisbatterij is 5 jaar, afhankelijk van je verbruik, of je zonnepanelen hebt, en de batterijgrootte.

Wij werken met verschillende batterijcapaciteiten, waarbij de prestaties iets variëren ten opzichte van elkaar. Al onze batterijen hebben 6500 laadcycli en 10 jaar garantie.

 • 5 kWh

  Investering: €4450,-

  Jaaropbrengst: Tot €700,- per jaar

  Terugverdientijd: 6.7 jaar

 • 10 kWh

  Investering: €5650,-

  Jaaropbrengst: Tot €950,- per jaar

  Terugverdientijd: 6.2 jaar

 • 15 kWh

  Investering: €6495,-

  Jaaropbrengst: Tot €1250,- per jaar

  Terugverdientijd: 5.2 jaar

 • 20 kWh (Hoog voltage)

  Investering: €9495,-

  Jaaropbrengst: Tot €1600,- per jaar

  Terugverdientijd: 5.7 jaar

 • 32-43 kWh

  Investering: €14.395,-/19.495,-

  Jaaropbrengst: Tot €3500,- per jaar

  Terugverdientijd: 4.5 jaar

 • 50-100 kWh

  Investering: €450,- per kWh

  Volledig gemonteerd

  Terugverdientijd: 3.9 jaar

Alle prijzen zijn exclusief BTW. De BTW kun je terugkrijgen van de overheid. We helpen uiteraard bij het terugvragen van de BTW.